Daglig verksamhet

Berga Gård, Danderyd

$48

Vi bedriver verksamhet på Berga gård i Danderyd. Här finns möjlighet till arbetsinriktat innehåll inom trädgård, odling och natur.

Verksamheten har ett årstidsanpassat innehåll. Vi arbetar i projektform för ett tydligt start och slut på uppgifter. Samtidigt följer vi årstiderna för en naturlig kontinuitet i vår vardag som gör att vi känner igen oss. Vi har extern samverkan med lokala föreningar, företag och organisationer. Du som önskar extern arbetsträning har möjlighet att förbereda dig på gården genom att öva olika moment.

Målsättningen är att förbättra självförtroende, ha roligt, känna trygghet, minska oron för framtiden och våga ta plats i samhället inför en eventuell anställning på den reguljära arbetsmarknaden eller fortsätta vid vår dagliga verksamhet. Det finns även möjlighet att få hjälp med att upprätta rutiner för återhämtning och förebyggande fysisk och psykisk hälsa.

Det är väl självklart men vi förtydligar att vi arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Verksamheten passar bra för dig som vill ha en lugn och trygg plats. Här är det en stor fördel att kunna vara varje dag eftersom arbetet bygger på kontinuitet.

När du börjar hos oss får du en mentor som arbetar tillsammans med dig. Ni upprättar en plan och ett schema där det framgår vad du kommer att göra på Mindme. Du får stöd i att introduceras till andra deltagare. Ni träffas sedan regelbundet för uppföljning. Du ska känna dig trygg.

Välkommen till oss på Mindme Studios.

SJÖBERG, SOLLENTUNA

$48

Vi är utomhus i naturen och i våra egna floriststudios samt skapande studios. Vi har en närliggande odling och för dig som vill arbeta digitalt har vi en datastudio. Till det finns möjlighet att vara med på trevliga promenader vid Edsviken och i skogen.

Det vi hittar i naturen tar vi tillvara i vårt skapande. Vi gör exempelvis äppelchips, ringblomssalva och örtsalter.

Du har möjlighet att använda Minecraft för att utveckla din kreativitet. Minecraft är ett av världens mest populära dataspel. Det kan användas till många olika saker, exempelvis har myndigheten Sveriges geologiska undersökning som arbetar med frågor som rör berg, jord och grundvatten tagit fram ett mod till Minecraft för att öka förståelsen för den geologiska betydelsen i samhället.

Här finner du ett anpassat, varierat arbete med en möjlighet att träffa andra i samma ålder för att umgås. Verksamheten i Sollentuna bygger på sysselsättning och stimulans. Målet är ökad självkänsla, självständighet och personlig utveckling. Vi har alla olika förutsättningar och du är med och bidrar utifrån dina möjligheter. Vår uppfattning är att alla ska kunna må bra och vi tror på digitalt skapande i kombination med trädgård. Roligt och tryggt.

Vi finns i en kontorslokal som är i huvudsak rumsindelad med en stor gemensamhetsyta. Det möjliggör enskilda arbetsrum samt rum med delade arbetsplatser. Lokalen är ca 400 kvm där vi har 30 platser daglig verksamhet.

Verksamheten är centralt belägen i närheten av villaområde, andra kontor, natur och Edsvikens vatten. Busshållplats finns tillgängligt inom ca 50 meter. Med bussen kan man exempelvis åka till Mörby Centrum T-banestation, Sollentuna pendeltågstation eller Täby Centrum.

När du börjar hos oss får du en mentor som arbetar tillsammans med dig. Ni upprättar en plan och ett schema där det framgår vad du kommer att göra på Mindme Studios. Du får stöd i att introduceras till andra deltagare. Ni träffas sedan regelbundet för uppföljning. Du ska känna dig trygg.

Det är väl självklart men vi förtydligar att vi arbetar alltid med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Vår verksamhet passar dig som vill ha lugnt och tryggt.

Boka gärna ett besök så får du möjlighet att träffa oss, se verksamheten och vilka vi är. Vi har även möjlighet att genomföra digitala besök.

Välkommen till oss på Mindme Studios.

SKAPAR DIGITALT MED AI

Korttids utan övernattning

Blå färg med två olika penslar. Målning igångsatt

TISDAGSGRUPPEN

$48

Här träffas vi på Berga gård för pyssel, skapande, filmkvällar och tid ute i trädgården. Vi tycker om att spela spel, baka och hitta på saker utifrån olika högtider.

ONSDAGSGRUPPEN

$48

Minecraft, Mario, bräd- och strategispel så som Dungons and Dragons i kombination med matlagning och utflykter.

Pizza

FREDAGSGRUPPEN

$48

Fokus är en rolig och skön avslutning på veckan med filmkvällar, matlagning och skapande. Frågesport, musik, kort- och sällskapsspel är ofta populärt.

Deltagare bygger lego tillsammans

LÖRDAGSGRUPPEN

$48

Blandad kompott av aktiviteter efter önskemål och intressen. Lego, Minecraft, pussel, promenader, kreativt skapande och bakning är några av de saker som brukar finnas på vår terminsplanering.

VI HAR EGNA MINECRAFTSERVRAR

Helgkorttids & Kollo

Grillar marshmallows över öppen eld

Helgkorttids

$13
$48

In pellentesque in felis massa vehicula. In sed euismod ut tempor mattis. Purus sed.

Utflykt till ett grönt odlingsområde en varm dag när solen skiner.

KOLLOVistelse

$14
$48

Mollis ornare sit sapien, sodales. Cursus duis proin semper quisque massa elit.

GIN AND TONIC – $13

Drinks & Cocktails

menu412x

Old Fashioned

$13
$48

In pellentesque in felis massa vehicula. In sed euismod ut tempor mattis. Purus sed.

Solig dag ute i snön på Berga Gård

Gin & Tonic

$13
$48

Mollis ornare sit sapien, sodales. Cursus duis proin semper quisque massa elit.

menu452x

Long Island Ice Tea

$18
$48

Ac vel, risus ornare senectus placerat duis amet dictumst tellus. Odio ornare diam in.

Plantering inför jul. Använder gröna växter

Caipirinha

$14
$48

Aliquet bibendum aliquam donec iaculis varius vitae tellus. Felis et viverra.

menu492x

Litchi Bomb

$14
$48

Quis duis sit dictum aliquam a velit enim. Tellus in sit augue aliquam. Quis turpis.

Champagne Drink

$16
$48

Feugiat rhoncus ipsum tristique purus diam, et dolor molestie. Diam ultricies.