Daglig verksamhet

Berga Gård, Danderyd

Här finns möjlighet till arbetsinriktat innehåll inom trädgård, odling och natur.

Verksamheten har ett årstidsanpassat innehåll. Vi arbetar i projektform för ett tydligt start och slut på uppgifter. Samtidigt följer vi årstiderna för en naturlig kontinuitet i vår vardag som gör att vi känner igen oss. Vi har extern samverkan med lokala föreningar, företag och organisationer. Du som önskar extern arbetsträning har möjlighet att förbereda dig på gården genom att öva olika moment.

Målsättningen är att förbättra självförtroende, ha roligt, känna trygghet, minska oron för framtiden och våga ta plats i samhället inför en eventuell anställning på den reguljära arbetsmarknaden eller fortsätta vid vår dagliga verksamhet. Det finns även möjlighet att få hjälp med att upprätta rutiner för återhämtning och förebyggande fysisk och psykisk hälsa.

Verksamheten passar bra för dig som vill ha en lugn och trygg plats. Här är det en stor fördel att kunna vara varje dag eftersom arbetet bygger på kontinuitet.

ODLAR TOMATER I MJÖLKKARTONGER.

SJÖBERG, SOLLENTUNA

Vi utomhus i naturen och i våra egna floriststudios samt skapande studios. Vi har en närliggande odling. För dig som vill arbeta digitalt har vi en datastudio. Till det finns möjlighet att vara med på trevliga promenader vid Edsviken och i skogen.

Det vi odlar och hittar i naturen tar vi tillvara i vårt skapande. Vi gör exempelvis äppelchips, fredagsbuketter, örtsalt och julkransar.

Du har möjlighet att använda Minecraft för att utveckla din kreativitet. Minecraft är ett av världens mest populära dataspel.

Här finner du ett anpassat, varierat arbete med en möjlighet att arbeta i mindre grupper. Verksamheten i Sollentuna bygger på sysselsättning och stimulans. Målet är ökad självkänsla, självständighet och personlig utveckling. Vi har alla olika förutsättningar och du är med och bidrar utifrån dina möjligheter. Vår uppfattning är att alla ska kunna må bra och vi tror på digitalt skapande i kombination med trädgård. Roligt och tryggt.

EGNA PUMPOR TILL HALLOWEEN.

Exempel på olika aktiviteter

ODLINGSKURS, FRILAND

Lär oss om jord, näring och vad växter behöver. Arbetar praktiskt på friland, odlingslott och med inomhusodling.

Hemmagjorda krukor av tidningspapper. Används till odling

ÅTERBRUK

Gör tidningskrukor, tomma glasburkar blir dekorerade syltburkar och mer.

Höstbukett med solrosor

FLORISTIK

Grunder hur vi gör buketter, skapar med blommor och växtmaterial och färglära.

äpplen

ÄPPELMUST

Berga gård har ett musteri där vi varje höst gör egen äppelmust från trädgården.

HÄLSA

Dagliga promenader året om, kognitiv träning, yoga och social gemenskap bidrar alla till god hälsa.

Hemmagjorda kanelbullar

AFTER WORK

Avslutar varje veckan med sociala aktiviteter vi bestämmer tillsammans och en god fika med hembakat.